Saffranskolasnittar

Kolasnittar är bland det enklaste man kan baka! Med saffran i degen blir kakorna härligt juliga. Strössla en del av kakorna med pärlsocker och doppa resten i mörk choklad.

Du behöver

    40 stycken
  • ½–1 g saffran
  • 1 ½ dl strösocker
  • 160 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • pärlsocker
  • 50 g mörk choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Stöt saffran och 1 msk av sockret i en mortel.

2

Smält 1 msk av smöret och rör i saffrans­sockret. Låt gärna stå och dra en stund.

3

Rör ihop saffranssmör, smör, socker, vaniljsocker och sirap. Rör i mjöl och bakpulver och arbeta ihop till en deg.

4

Dela degen i tre bitar. Rulla ut till längder, ca 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem väl. Strö pärlsocker på en eller två av dem.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

6

Skär de varma längderna i bitar. Låt svalna. Doppa de utan pärlsocker i smält choklad och låt stelna.

Scroll to Top