Saffransbullar med vit choklad

Våra läckra saffransbullar får en god smörfyllning med kardemumma och vit choklad. De blir svåra att motstå på julens fikabord!

Du behöver

    24 stycken
  • Fördeg:
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ g saffran
  • 4 dl vetemjöl
  • Deg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 75 g vit choklad
  • Pensling:
  • ägg
  • Garnering:
  • pärlsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Fördeg: Smula jästen i en degskål. Värm mjölk och saffran till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp.

2

Rör i mjöl och blanda till en slät deg. Rulla in i plastfolie och låt jäsa i 1 timme.

3

Deg: Blanda ner mjöl, salt, kardemumma, smöret i bitar och socker i fördegen. Arbeta till en smidig deg i maskin. Låt jäsa övertäckt i 35 minuter.

4

Fyllning: Rör ihop smör, socker och kardemumma. Hacka chokladen.

5

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40 x 25 cm.

6

Bred på fyllningen och strö över choklad. Vik degen på mitten, kavla den lätt och skär i remsor. Rulla ihop till bullar.

7

Lägg bullarna i formar och jäs övertäckta i 2 timmar.

8

Pensling: Pensla med uppvispat ägg.

9

Garnering: Strö på pärlsocker.

10

Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Scroll to Top