Lättsötade havrekex med chokladrippel

Spröda havrekex som är lättsockrade och kan göras både med och utan chokladrippel. Med glutenfria havregryn blir kakorna dessutom glutenfria. Gofika för alla!

Du behöver

    10 stycken:
  • 35 g (1 dl) havregryn (Använd glutenfria havregryn, så blir kexen dessutom glutenfria)
  • 25 g (½ dl) mandelmjöl
  • 3 msk stevia strö
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 äggulor
  • sockerfri choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda havregryn, mjöl och sockerströ. Blanda i smör och ägggulor. Arbeta till en deg.

2

Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med gaffel.

3

Grädda kexen mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på plåten.

4

Smält chokladen över vattenbad och ringla över kexen. (Kan även göras utan chokladrippel).

Scroll to Top