Engelska scones med mörk choklad

Engelska scones är en frukostklassiker som förgyller vilken morgon som helst. Med lite hackad choklad i degen blir de extra goda. Servera de nygräddade sconesen direkt. Färskost och lemoncurd smakar bra till.

Du behöver

    8 stycken
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl hackad mörk choklad
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vispgrädde
  • Servering
  • färskost
  • lemoncurd
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl, salt, bakpulver och choklad. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt grädde och mjölk och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

2

Platta ut degen, ca 3 cm tjock. Ta ut rundlar med mått, 6 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

3

Pensla med grädde och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

4

Servering: Servera direkt med färskost och lemoncurd.

Scroll to Top