Spännande köttbullar med tomat- och gurksalsa

Med couscous , chili och spiskummin får vi ny spännande smak på våra köttbullar.

Du behöver

  • 1 dl couscous
  • 1 dl buljong
  • 400 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk chili malen sweet
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin

Tomat- och gurksalsa:

4 st tomater
1/2-1 st gurka
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
13.5 st fetaost marinerade tärningar
matolja ca 1 msk
hackad dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka upp buljongen och lägg i couscous. Ta kastrullen från värmen och låt couscousen svälla ca 5 minuter under lock.

2
Tärna tomater och gurka. Skala och finhacka löksorterna. Salta och peppra lätt. Strö över hackad dill och fetaost. Ringla över lite matolja.

3
Rör samman färsen med couscous, ägg, pressad vitlök, sweet chili, spiskummin och salt. Forma runda bullar.

4
Brynt köttbullarna runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 5-6 minuter.

5
Bjud köttbullarna tillsammans med salsan

Scroll to Top