Du behöver
- 4 st landgångsbröd vita
- 1 st tonfisk burk i vatten
- 0.33 st purjolök skivad
- 2 tsk smör
- 6 st soltorkade tomater strimlade
- 1.5 krm currypasta (börja med lite och smaka av)
- 3 msk maizena ljus redning
- 1 dl grädde
- 1 st kokosmjölk 165 ml
- 1 tsk basilika
- 1 st banan i bitar
- salt och peppar
Gratinering:
2 dl gratängost riven
0.5 dl pinjekärnor
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg landgångsbröden på en plåt med bakplåtspapper. Häll av vattnet från tonfisken.
2
Fräs purjolöken med smör i en kastrull. Tillsätt soltorkade tomater, currypasta och ljus redning. Späd med grädde och kokosmjölk. Rör om medan det kokar upp.
3
Tillsätt basilika, banan och tonfisk i bitar. Smaka av med salt och peppar.
4
Fördela stuvningen över bröden, strö över ost och pinjekärnor. Så här långt kan du förbereda.
5
Gratinera smörgåsarna i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.
Grön currypasta finns i thai-sortimentet. Det är en kryddblandning med krämig konsistens som innehåller vitlök, grön chili, lök, salt, citrongräs, galanga, kaffir limeblad, fänkål och koriander.