Spagetti med räkor och tomat

Fräsch och enkel skaldjurspasta med tomater och ett sting av chili.

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 6 st tomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 krm chiliflakes
  • olivolja
  • 1.5 dl vitt vin
  • flingsalt
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • spagetti ca 400 g
  • 0.5 dl kokvatten

Gör så här

1
Skala räkorna. Skär tomaterna i små bitar.

2
Fräs hackad vitlök och chili i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och vin och koka på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt. Blanda i persilja.

3
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen, men ta den från värmen 1–2 minuter före angiven koktid. Häll av kokvattnet, men spar 1/2 dl.

4
Vänd ner spagetti, kokvatten, räkor och 3 msk olivolja i kastrullen med tomatsåsen. Blanda noga och låt dra någon minut under lock.

Scroll to Top