Sommarens godaste paj

Helt omöjlig att motstå är jordgubbsdesserten, ett mellanting mellan tårta och paj.

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 msk socker
0.5 st ägg uppvispat
1 msk vatten

Ugn: 200°

Kräm:

2 st citron
3 st ägg
2 dl socker
100 g smör eller margarin
1.5 dl vispgrädde

Garnering:

1/2-1 l jordgubbar
citronmeliss

Det här behövs för 6-8 port:

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smula i fettet och tillsätt ägg och vatten. Kavla eller kläm ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.

2
Nagga och låt degen stå kallt i ca 15 minuter. Grädda ca 20 minuter. Låt pajskalet kallna.

3
Riv skalet av de tvättade citronerna. Pressa ur saften.

4
Vispa samman ägg och socker. Tillsätt skal och saft. Sjud upp det under vispning till en tjock kräm. Klicka i fettet. Låt krämen kallna.

5
Vispa grädden och rör ner krämen. Bred ut den i pajskalet och garnera med jordgubbar och citronmeliss.


Kommentar:
Dessertens pajskal och kräm kan göras färdiga i förväg. Fyll krämen i skalet innan desserten ska ätas.

Scroll to Top