Du behöver
- 100 g pasta
- 1 st sparris bunt färsk grön
- sallat blandad med färsk babyspenat
- 0.5 st gurka färsk
- 10 st cocktailtomater gula
- 10 st röda cocktailtomater
- 1 st rädisor knippa
- 50 g pinjenötter
- 150 g parmaskinka
Dressing:
1 dl olivolja
2 msk vinäger
1 tsk fransk senap
0.5 tsk salt
1 msk basilika finhackad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Skär av den nedre delen på sparrisen. Koka stjälkarna mjuka i lättsaltat vatten ca 10-15 minuter. Låt dem rinna av. Dela sparrisen i mindre bitar.
2
Riv salladen i mindre bitar. Skiva gurkan och skär skivorna i fina stavar. Dela tomaterna i klyftor. Ansa rädisorna och strimla dem.
3
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får lite färg.
4
Vispa samman ingredienserna till dressingen.
5
Blanda pasta, sallad, gurka, tomater och rädisor. Fördela ihoprullade skinkrosor och pinjenötter över salladen. Bjud dressingen till och gärna också ett gott bröd.