Vårsallad som mättar

En ljuvligt god och färgrik sallad.

Du behöver

  • 100 g pasta
  • 1 st sparris bunt färsk grön
  • sallat blandad med färsk babyspenat
  • 0.5 st gurka färsk
  • 10 st cocktailtomater gula
  • 10 st röda cocktailtomater
  • 1 st rädisor knippa
  • 50 g pinjenötter
  • 150 g parmaskinka

Dressing:

1 dl olivolja
2 msk vinäger
1 tsk fransk senap
0.5 tsk salt
1 msk basilika finhackad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Skär av den nedre delen på sparrisen. Koka stjälkarna mjuka i lättsaltat vatten ca 10-15 minuter. Låt dem rinna av. Dela sparrisen i mindre bitar.

2
Riv salladen i mindre bitar. Skiva gurkan och skär skivorna i fina stavar. Dela tomaterna i klyftor. Ansa rädisorna och strimla dem.

3
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får lite färg.

4
Vispa samman ingredienserna till dressingen.

5
Blanda pasta, sallad, gurka, tomater och rädisor. Fördela ihoprullade skinkrosor och pinjenötter över salladen. Bjud dressingen till och gärna också ett gott bröd.

Scroll to Top