Matiga muffins med parmesan och skinka.

Matiga muffins äter du med fördel med en sallad, ett glas lättmjölk och en frukt.

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1.5 dl filmjölk
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk basilika
  • salt
  • 1 st paprika liten röd
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 4 msk parmesanost riven

Gör så här

1
Vispa samman ägg, filmjölk och olivolja. Blanda ner grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, basilika och salt.

2
Hacka paprikan fint och skär skinkan i mindre bitar. Rör ner paprika, skinka och ost i smeten.

3
Klicka ner smeten i 6 stora muffinsformar. Grädda ca 20 minuter i 200°. Servera med en sallad och avrunda med en frukt.

Scroll to Top