4 portioner
Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 butternutpumpa ca 1 kg
- 2 bakpotatisar
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 2 msk olja raps- eller olivolja
- 1 påse Tikka Masala kryddmix, 35 g
- 1 burk passerade tomater 400 g
- 4 dl kokosmjölk
- salt och svartpeppar
- färsk koriander
Servering
kokt ris
yoghurt
naanbröd
Gör så här
Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och kärna ur pumpan. Dela den i ca 2 x 2 cm stora bitar.
Skala potatisen och skär den i ca 1 x 1 cm stora bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora tärningar.
Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Fräs all lök blank utan att den får färg. Tillsätt tikka masala-krydda och rör om. Fräs vidare i ca 1 minut.
Tillsätt passerade tomater och kokosmjölk och rör om. Vänd ner pumpa, potatis och paprika. Sjud i 13–15 minuter, tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk koriander.
Servering: Bjud med ris, yoghurt och naanbröd.