Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Du behöver 4 dl mathavre hackad gul lök finhackad vitlöksklyfta skivad röd chili 2 msk tomatpuré 1 tsk spiskummin 1 msk olivolja 5 dl vatten...

Du behöver

  • 4 dl mathavre
  • hackad gul lök
  • finhackad vitlöksklyfta
  • skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • grönsaksbuljongtärning
  • kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta gröna sojabönor
  • 70 g färsk spenat

Till servering

stekta ägg

Gör så här

1

Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 minut under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljong tärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.

2

Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Scroll to Top