Tex mex-soppa med chorizo

Toppa gärna tex mex-soppan med en klick lätt crème fraiche. En liten chilifrukt allra överst markerar att det här rör sig om en kryddstark anrättning.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 3 st potatis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk kryddblandning eller tacokrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l köttbuljong
  • 1 st grön paprika
  • 3 st chorizokorvar 300 g
  • 1 st bönor burk vita
  • 1 st burk majs 340 g

Tillbehör:

lätt crème fraiche

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala morötter och potatis. Tärna dem.

2
Fräs lök, potatis och morötter i lite matfett ca 5 minuter.

3
Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Späd med buljongen och låt allt puttra ca 10 minuter.

4
Kärna ur och strimla paprikan. Skär korven i slantar. Lägg ner paprika och korv i kastrullen tillsammans med bönor och majs. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud soppan rykande het tillsammans med lite lätt crème fraiche.

Scroll to Top