Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 3 st potatis
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 tsk kryddblandning eller tacokrydda
- 2 msk tomatpuré
- 1 l köttbuljong
- 1 st grön paprika
- 3 st chorizokorvar 300 g
- 1 st bönor burk vita
- 1 st burk majs 340 g
Tillbehör:
lätt crème fraiche
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala morötter och potatis. Tärna dem.
2
Fräs lök, potatis och morötter i lite matfett ca 5 minuter.
3
Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Späd med buljongen och låt allt puttra ca 10 minuter.
4
Kärna ur och strimla paprikan. Skär korven i slantar. Lägg ner paprika och korv i kastrullen tillsammans med bönor och majs. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud soppan rykande het tillsammans med lite lätt crème fraiche.