Du behöver
-
16 bullar
- 25 g jäst
- 2 ½ dl mjölk
- 75 g smör, rumsvarmt
- ½ dl strösocker
- 1 krm salt
- knappt 7 dl vetemjöl
- ägg till pensling Fyllning
- 2 dl jordgubbssylt
- 2 msk majsstärkelse Garnering
- smält smör
- strösocker Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
Blanda i smöret i bitar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Blanda sylt och majsstärkelse.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta, 35 x 45 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i 18 bitar. Ställ dem med snitt-ytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.
Garnering: Pensla bullarna med smält smör och doppa i socker före servering.