Jordgubbsbullar – fyllda med jordgubbssylt

Dessa ljuvliga bullar är så saftiga tack vare den gudomliga jordgubbsfyllningen. Doppa bullarna i socker så är de redo att avnjutas!

Du behöver

    16 bullar
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • knappt 7 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • Fyllning
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 2 msk majsstärkelse
  • Garnering
  • smält smör
  • strösocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.

2

Blanda i smöret i bitar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Fyllning: Blanda sylt och majsstärkelse.

4

Ta upp degen på ­mjölat bakbord och kavla ut till en platta, 35 x 45 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i 18 bitar. Ställ dem med snitt-ytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensla med uppvispat ägg och grädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

6

Garnering: Pensla bullarna med smält smör och doppa i socker före servering.

Scroll to Top