Smörgåstårta med skaldjurslyx

Med denna smörgåstårta frossar vi i räkor och lax!

Du behöver

  • 4 st brödbottnar runda

Fyllning 1 och 3:

1.25 dl lättmajonnäs
1.25 dl lätt crème fraiche
3 msk kaviar Kalles
5 st hårdkokta ägg
150 g lax rökt
0.5 dl dill finhackad

Fyllning 2:

kräftost ca 90 g
15 st kräftstjärtar i lag
1 msk hackad dill

Garnering:

2 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
rucolablad
600 g räkor med skal
175 g lax rökt
3 st hårdkokta ägg
1 st burk caviarmix à 80 g
1.5 st lime
dill

Det här behövs till ca 10-12 bitar:

Gör så här

1
Rör samman majonnäs med crème fraiche till fyllning 1 och 3. Smaksätt det med Kalles kaviar. Skala och hacka äggen. Tärna laxen. Klipp dillen.

2
Lägg ut 1 rund brödskiva och bred cirka hälften av majonnäsröran över den. Fördela hälften ägg, lax och dill ovanpå. Täck med 1 ny brödskiva.

3
Bred kräftosten över hela brödskivan. Låt kräftstjärtarna rinna av och dela dem i mindre bitar. Fördela dem och hackad dill över osten. Täck med 1 ny brödskiva.

4
Bred resten av majonnäsröran till fyllning 1 och 3 över hela brödskivan och fördela ägg, lax och dill över. Täck med den sista brödskivan.

5
Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan. Tryck fast rucolablad runtom hela tårtans kant. Skala räkorna. Gör små rosor av laxen. Skala och skiva äggen. Skiva lime. Garnera med räkor, lax, ägg, kaviarmix, lime och dill som på bilden, eller efter egen smak.


Kommentar:
Hittar du inte runda bottnar gör du en fyrkantig tårta av landgångsbröd. Då behövs 12 skivor.

Scroll to Top