Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Minisemester vid Vänern
Minisemester vid Vänern

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag på näraliggande restaurang
Se hela resans innehåll
1099,00
SEK
Minisemester vid Vänern
Minisemester vid Vänern

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag på näraliggande restaurang
Se hela resans innehåll
1499,00
SEK
Nordtysklands Lilla Amsterdam
Nordtysklands Lilla Amsterdam

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 3-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
1899,00
SEK
Nordtysklands Lilla Amsterdam
Nordtysklands Lilla Amsterdam

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 3-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
1449,00
SEK
Nordtysklands Lilla Amsterdam
Nordtysklands Lilla Amsterdam

4 övernattningar
4 x frukostbuffé
3 x 3-rätters middag/buffé
Se hela resans innehåll
2349,00
SEK

Bakat
Läckra bullar som kan frysas både gräddade och ogräddade.
Rimbobullar
Det här behövs för ca 25 st:
25 g jäst
2 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk socker
Pensling och garnering:
1 msk vatten
Ugn: 250 °
Gör så här
  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
  2. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
  3. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
  4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
  5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
  6. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
  7. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Smaklig måltid
Foto: Hans-Ove Ohlsson
Annons
Pin it

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog