Du behöver
- 6 skiva lax rökt, beroende
- 1 st morot
- 1 st avokado
- 2 st hårdkokta ägg
- 0.5 st rödlök liten
- 1 dl crème fraîche
- 1.5 tsk fransk senap
- 1 krm salt
Garnering:
löjrom
gräslök
Rucolaolja:
ruccolasallad ca 1/2 kruka
0 dl matolja
1 tsk pressad citronsaft
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Lägg rucolasalladen i en mixer tillsammans med oljan och finfördela den till en grön olja. Smaka av med citronsaft. Ställ oljan åt sidan.
2
Skala moroten och riv den fint. Skala, kärna ur och finhacka avokadon. Skala och finhacka äggen och löken.
3
Rör samman morot, avokado, ägg, lök och creme fraiche. Smaka av med senap och salt.
4
Lägg en stor laxskiva, eller två mindre, i en skål eller kopp så att de hänger över kanten. Fördela avokadoröran i laxskålarna. Vik över sidorna till en paket. Täck med plastfolie och ställ dem kallt några timmar.
5
Stjälp upp laxpaketen vid serveringen och toppa med löjrom och lite gräslök. Droppa lite grön olja runtom och garnera tallriken med salladsblad och citronskivor.