Fryst gräddtårta med hallon och maräng

En smarrig sommartårta som förbereds och förvaras i frysen tills den ska serveras. Använder du färdig maräng går tårtan ännu fortare att göra.

Du behöver

Botten:

3 st äggvitor
1.5 dl strösocker

Fyllning:

100 g mandelspån
4 st ägg
0.5 dl strösocker
4 dl vispgrädde
150 g hallon upptinade frysta
1 dl nutella

Garnera med:

hallon

Ugn: 100º

8-10 bitar

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa tills smeten är blank och fast. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, 24 cm i diameter, och bred ut 2/3 av smeten i den. Klicka toppar av resten. Grädda i 1 1/2 timme tills marängen är torr.

2
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa äggulorna med resten av sockret.

3
Vispa grädden. Vänd samman äggulekrämen med grädden, hälften av mandeln och krossade maränger. Vänd försiktigt ner äggvitorna och lätt mosade hallon.

4
Lägg marängbottnen i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Värm Nutellan över ett vattenbad och ringla i smeten. Häll i formen och frys i minst 4 timmar. Garnera med resten av mandeln och eventuellt hallon.


Kommentar:
Ska tårtan förvaras i frysen, så packa in den väl i en lufttät plastpåse. Tårtan håller någon månad i frysen.

Scroll to Top