Filodegspaj med rökt skinka och pärltomater

Du behöver 4 st filodeg i 12×12 cm stora bitar 2 msk olja Fyllning: 250 g skinka källarrökt 1 msk färsk oregano finhackad 1 msk...

Du behöver

  • 4 st filodeg i 12×12 cm stora bitar
  • 2 msk olja

Fyllning:

250 g skinka källarrökt
1 msk färsk oregano finhackad
1 msk färsk timjan finhackad
16 st pärltomater halverade
2 dl gratängost riven

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl matyoghurt
1 tsk fransk senap
2 krm salt
2 krm svartpeppar nymald

Ugn: 225º

Gör så här

1
Pensla pajformarna med lite olja. Lägg filodegsbitarna i formarna – i fyra lager lite omlott med penslad olja emellan.

2
Tärna skinkan. Fördela den i formarna. Strö över örtkryddor och pärltomater. Strö över gratängosten.

3
Vispa ägg, matyoghurt, senap, salt och peppar. Häll blandningen över fyllningen.

4
Grädda pajerna i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Servera dem med exempelvis sköljda alfalfaskott eller solrosskott ovanpå blandat med färsk timjan och oregano.

Scroll to Top