Ost- och skinkpaj

En god paj som du delar i bitar är praktisk lunchmat som kan stoppas i frysen och är lätt att ta med.

4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin

Fyllning:

150 g skinka rökt
1 purjolök, stor
3 ägg
3 dl mjölk
salt, peppar
3 ½ dl riven ost

Ugn:

200°

Gör så här

1
Finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila en stund.
2
Tryck ut degen i en pajform. Nagga den i botten. Låt den stå kallt ca 15 minuter.
3
Ansa och skiva purjolöken. Förväll den i lite lättsaltat vatten ca 4 minuter. Låt purjolöken rinna av.
4
Skär skinkan i tärningar.
5
Lägg skinka och purjolök i pajskalet. Vispa samman ägg med mjölk, salt och peppar.
6
Fördela osten över pajen. Häll äggstanningen över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Ät en god sallad till.
Scroll to Top