Les Trois Roses-Chokladmuffins

Ska du bjuda dem som dessert så smakar lite färsk tärnad frukt jättegott till.

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 50 g choklad (criollo)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vaniljstång

Glasyr:

60 g mörk choklad minst 70% kakao
1 st burk söt kondenserad mjölk

Ugn: 175°

Gör så här

1
Dela äggulor och äggvitor var för sig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

2
Tillsätt socker, äggulor, mjölet blandat med bakpulver. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Rör ner dem i äggsmeten. Rör om.

3
Dela chokladen i små bitar och smält dem i smöret. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med vinäger och mjölk.

4
Smörj små släta muffinsformar väl. Fördela smeten i dem och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

5
Låt kakorna vila några minuter innan de stjälpes upp och får kallna.

6
Bryt chokladen i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med kondenserad mjölk. Rör om och låt chokladen smälta på svag värme under omrörning. Glasyren får inte koka.

7
Täck muffinsen med glasyr. Bjud eventuellt frukt till.

Scroll to Top