Du behöver
- 6 st ägg
- 1.5 dl socker
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
- 50 g smör
- 50 g choklad (criollo)
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 st vaniljstång
Glasyr:
60 g mörk choklad minst 70% kakao
1 st burk söt kondenserad mjölk
Ugn: 175°
Gör så här
1
Dela äggulor och äggvitor var för sig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
2
Tillsätt socker, äggulor, mjölet blandat med bakpulver. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Rör ner dem i äggsmeten. Rör om.
3
Dela chokladen i små bitar och smält dem i smöret. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med vinäger och mjölk.
4
Smörj små släta muffinsformar väl. Fördela smeten i dem och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
5
Låt kakorna vila några minuter innan de stjälpes upp och får kallna.
6
Bryt chokladen i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med kondenserad mjölk. Rör om och låt chokladen smälta på svag värme under omrörning. Glasyren får inte koka.
7
Täck muffinsen med glasyr. Bjud eventuellt frukt till.