Syltkakor

Du behöver 150 g smör eller margarin 0.75 dl strösocker 1 st äggula 2 tsk vaniljsocker 3.5 dl vetemjöl Fyllning: 3 msk hallonsylt Garnera med:...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl

Fyllning:

3 msk hallonsylt

Garnera med:

mandel finhackad

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggula och vaniljsocker, och till sist mjölet. Arbeta ihop till en deg.

2
Forma till en rulle, 2 1/2 cm i diameter och rulla den i mandelhacket. Låt degen vila kallt i 1 timme.

3
Skär i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning mitt i varje kaka och fyll med sylt. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt kallna.

Scroll to Top