Yakiniku på lövbiff

Du behöver 600 g fint strimlad lövbiff 0.5 dl sesamfrön 1 msk olja 10 cm fint skuren purjolök Yakinikumarinad 1 dl japansk soja 0.5 msk...

Du behöver

  • 600 g fint strimlad lövbiff
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 msk olja
  • 10 cm fint skuren purjolök

Yakinikumarinad

1 dl japansk soja
0.5 msk sesamolja
pressad vitlöksklyfta
2 msk strösocker
1 msk finriven ingefära

Till servering

3 dl jasminris
300 g kimchi

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 minuter.

2

Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 minuter. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon minut. Servera med jasminris och kimchi.

Scroll to Top