Ugnsbakad torsk med spenat och tomat

Du behöver 200 g färsk spenat salladslök 600 g torskfilé tomater 100 g fetaost 2 msk olivolja salt och peppar Servera med kokt potatis citronklyftor...

Du behöver

  • 200 g färsk spenat
  • salladslök
  • 600 g torskfilé
  • tomater
  • 100 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Servera med

kokt potatis
citronklyftor

Gör så här

1

Skölj spenaten ordentligt. Strimla salladslöken. Lägg spenat och salladslök i en gryta med 1 dl lättsaltat vatten. Koka upp tills spenaten sjunker ihop. Låt grönsakerna rinna av i en sil.

2

Lägg torsken i en smord ugnsfast form. Salta och peppra efter smak. Fördela spenat och lök över fisken. Skär tomaterna i klyftor och fördela dem över fisken. Smula över fetaost. Ringla över olivolja och krydda eventuellt lite till.

3

Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader. Servera med citronklyftor och nykokt potatis eller ris.

Scroll to Top