Italiensk risotto med baconlindad fylld kycklingfilé

En favorit, risotton sköter sig själv på spisen. Allra godast blir den med hemlagad buljong men det duger gott med tärning eller fond också.

2 portioner

Du behöver

Risotto

½ gul lök
1 dl arborioris
1 ½ msk olivolja
½ dl vitt vin
2 ½ dl kycklingbuljong
3 msk finhackad persilja
½ citron
50 g skogschampinjoner
1 dl riven parmesanost

Baconlindad kycklingfilé

1 kycklingfilé
2 skivor parmaskinka
2 msk färskost med smak av grillad paprika
70 g skivad bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör

Garnera med:

småbladig sallad
kryddgrönt
Parmesan

Gör så här

1

Risotto: Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller traktörpanna och fräs lök och ris blankt och smidigt utan att det får färg.

2

Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Koka upp kycklingbuljong i en separat gryta och späd risotton med buljong lite i taget men alltid så att det täcker riset, 18–20 minuter total koktid.

3

Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i filén. Lägg in skinkskivorna och bred ut osten. Lägg samman kycklingen. Salta och peppra runt om. Linda baconskivor runt kycklingen.

4

Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om så att den får fin färg. Flytta över till en eldfast form och stek klar strax under ugnens mitt i 22 minuter i 175 grader eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°. Ta ut.

5

Ansa och skiva svampen. Hacka persiljan. Stek svampen i lite smör i en stekpanna. Riv parmesanosten. Ta av risotton och rör ner parmesanosten. Avsluta med att vända ner svamp, persilja och riven citron, rör om.

6

Servera kycklingen på en bädd av risotto lite småbladig sallad. Garnera med kryddgrönt och servera.

Scroll to Top