Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Du behöver 600 g fläskfilé 2 tsk flingsalt 1 tsk mortlad svartpeppar 1 tsk smulad rosépeppar 2 msk smör Ugnsrostade grönsaker 600 g färsk rödbeta...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk smör

Ugnsrostade grönsaker

600 g färsk rödbeta
200 g svartkål
knippe gula lökar
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
200 g chèvreost
mangoldskott

Gör så här

1

Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.

2

Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, cirka 10 minuter. Låt vila 5 minuter innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.

3

Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen cirka 10 min. Bryt loss bitar av chèvreosten och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.

Scroll to Top