Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk mortlad svartpeppar
- 1 tsk smulad rosépeppar
- 2 msk smör
Ugnsrostade grönsaker
600 g färsk rödbeta
200 g svartkål
knippe gula lökar
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
200 g chèvreost
mangoldskott
Gör så här
Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.
Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, cirka 10 minuter. Låt vila 5 minuter innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.
Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen cirka 10 min. Bryt loss bitar av chèvreosten och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.